Det er koldt og storslået i klitterne ved Hvide Sande. Sebastian Langer og Emil Bay må trække hætterne op om ørerne.

info
×

Tekst af Emil Bergløv


Hvordan ser et religiøst fællesskab ud i Danmark i år 2019? Egentlig temmelig meget som alle mulige andre fællesskaber. Hos Indre Mission i Hvide Sande er der ingen alkohol i missionshuset, men ellers ret højt til loftet. Det vigtigste, man kan gøre som religiøst fællesskab, er aldrig at lukke døren for nogen, siger de. Vi tog dem på ordet og flyttede ind i fire dage.


Velkommen til Indre Mission. Helt som os andre. Helt på en anden måde


Læs hele historien her


Lone Hvas er en af de ledere fra Indre Mission i Hvide Sande, som er med til at arrangere de fire dages kollektiv, de afholder i missionshuset hvert år. Her er alle byens unge velkommen til at flytte ind fra onsdag til lørdag formiddag. Skolen skal stadig passes, men de har fri fyldes fritiden med Fifa, kage og lovsang. 

info
×

Et øjebliks stilhed til at bede under aftenens andagt. De voksne, der har deres små børn med, lærer dem at folde hænderne. Det er de færreste unge, der praktiserer det.

info
×

Inden drengene skal i skole, skal håret side ordentlig.

info
×

"Troen fylder så meget, at vi ikke rigtig lægger mærke til den"

info
×

Bordtennisbordet i entreen er et af omdrejningspunkterne over de fire dage, vi besøger Indre Mission i Hvide Sande.

info
×

Agnete Thidemann Kristiansen er datter af præsten i sognet.  Hun går på det almene gymnasium i Ringkøbing, selvom der er ligger et kristent gymnasium ved siden af. "Jeg vil gerne udfordres på min tro", fortæller Agnete, inden hun skal stå for aftenens mørkelovsang.

info
×

Mens drengene spiller Fifa ligger nogle af pigerne i fællesrummet og ser serier.

info
×

Der er spillerum i Arken, hvor blandt andet 'Fortnite' er populært. De mindste, der er med deres forældre på slæb, får lov til at spille videre mens de voksne samles til andagt.

info
×

Lyset bliver slukket og musikken skruet op. I en time synger de indremissionske unge til gud. Nogle stående, andre siddende. Bagefter fortsætter livet som vanligt.

info
×

Emil Bay (tv.) og Sebastian Langer viser rundt på havnen i Hvide Sande. Emil Bay har en jolle, som han skal fiske fra sammen med sin far, når faren går på pension. Som fisker.

info
×

Der bliver spist meget kage i missionshuset. Kvadratmeter efter kvadratmeter af bradepandekager, bliver der produceret. Her har et hold lige været ovre og købe ind til en mere.

info
×

»Det er nemmere at være sammen med andre kristne, for jeg tænker mindre over, at jeg er kristen sammen med dem. De ikkekristne har alle mulige fordomme om, at jeg sidder med foldede hænder og bøjet hoved, men jeg sidder ikke ret tit sådan. Jeg beder, når jeg cykler eller sidder lidt for mig selv og tænker mig om«, siger Mathilde Houborg (tv).

info
×

Pigernes sovesal og den store opholdssal er den samme. Efter fire dage med teenageres sans for oprydning begynder tingene at se lidt kaotiske ud.

info
×
Using Format