Etisk standpunkt

Som dokumentarfotograf har jeg et stort ansvar i forhold til at repræsentere de mennesker og den virkelighed jeg møder. Derfor har jeg en lang række etiske overvejelser i mit arbejde. Det er alt fra hvilket bias, jeg, som individ, har med mig, hvordan temaet tidligere er repræsenteret til spørgsmål om billederne kan bringe den portrætterede i fare eller udsætte dem for uønsket opmærksomhed.

Da mit arbejde bygger på de dokumentariske traditioner, er alle mine billeder og fortællinger skabt uden kunstig intelligens (AI). Ingen af billederne på hjemmesiden er således digitalt manipulerede eller AI-generede. Jeg behandler billeder i forhold til farver og kontraster. På fotografi, der er optaget analogt, fjerner jeg støv og ridser, men jeg hverken flytter, tilføjer eller fjerner elementer.

Jeg stræber efter at formidle historierne tro mod den virkelighed, de portrætterede og jeg oplever. I tæt samarbejde med stærke faglige sparringspartnere sikrer jeg historiernes troværdighed. Min ambition er at bidrage til, at vi kan træffe demokratiske beslutninger på baggrund af menneskelige indsigter og på et oplyst grundlag. At vi passer på hinaden og det samfund, vi er en del af.

Skulle jeg beslutte mig for at lave et projekt i AI eller på en eller anden måde afvige fra ovenstående principper, vil jeg opdatere denne tekst i overensstemmelse hermed.