Workshops og foredrag

Oplæggene kan skaleres mellem 30- og 90 minutter

1. Folkeskoler, efterskoler, gymnasier og højskoler

Mine oplæg kaster lys over dokumentarfotografens afgørende rolle i samfundet og den dybe indvirkning, billeder har. Vi udforsker sammen billedets magt og betydning, og hvordan dokumentarfotografi kan forme vores opfattelse af verden omkring os. Ud fra konkrete erfaringer og billeder diskuterer vi de etiske overvejelser, der er, når man formidler andres fortællinger.

2. Fotografer, formidlere og uddannelsesinstitutioner

På mine workshops taler vi om de arbejdsmetoder og etiske overvejelser, jeg gør, når jeg arbejder med sårbare kilder i dokumentarfotografi. Det tager udgangspunkt i en traumeinformeret praksis, hvor vi diskuterer vores rolle og ansvar som historiefortællere gennem interaktive sessioner og diskussioner. 

3. Alle interesserede

Foredraget tager  os på min personlige fotografiske rejse fra Vestjylland til øde afkroge i Rusland, forbi ultranationalistiske soldater i Ukraine og hele vejen tilbage til Danmark igen. Her spiser jeg flødekage med Hells Angels og besøger safehouses, som beskytter unge mod æresrelateret vold. Foredraget tager os med på min rejse fra at være en hobbyfotograf til at blive professionel historiefortæller.

Udtalelser

Susanne Aaskilde, N. Zahles Seminarieskole

Andreas´ oplæg om billeder og etik er et meget relevant og vedkommende supplement til klassernes arbejde med medier, nyheder og pressefotos. Hvilke overvejelser gør fotojournalisten sig i sit arbejde? – og hvordan kan man skildre andre menneskers liv og med hvilket formål? Det er gode spørgsmål at drøfte i skolen.Joachim Adrian, Grundtvigs Højskole

Som underviser i fotografi på Grundtvigs Højskole kan jeg kun give min allervarmesteanbefaling af Andreas Haubjerg.

Jeg har benyttet Andreas Haubjerg som gæstelære på højskolens lange ophold, som foredragsholder samt som workshopholder på sommerkurser. Derudover har Andreas Haubjerg også været med til at skabe Grundtvigs Højskoles populære og anerkendte
fotofestival.

Udover at Andreas Haubjerg rent fotografisk er et fremstormende talent, højaktuel på den fotografiske scene, er han også en fremragende underviser, hvilket ikke altid nødvendigvis
hænger sammen. Men Andreas kan fænge og formidle for et hold, samtidig med at han er enestående i skarp og konkret feedback, der flytter kursisterne.

Min anbefaling hviler derfor også på meget flotte evalueringer fra elever og kursister, der har haft Andreas på et forløb.Andreas er derfor den eftertragtede kombination af en talentfuld og aktuel fotograf samt en formidabel underviser.

Han får mine bedste anbefalinger.

Elev- og lærerudsagn, Lægaarden Idrætsefterskole

"Oplægget gav anledning til en god snak om, hvad man kan tillade sig at vise på billeder."

"Det var et godt foredrag - spændende."

"Jeg lagde særligt mærke til Andreas dybe respekt for de mennesker, som han fotograferer."

"Smukke billeder!"

"Andreas fortæller stærke og vedkommende historier med sine billeder."

"Andreas er en dygtig fotograf med en tydelig holdning."

"Der var gode fif til arbejdet med billeder i danskundervisningen."

"Vigtigt, at vi alle på forskellige måder forholder os til billeder, og at vi lærer eleverne det. Andreas oplæg var et godt bidrag til dette."

"Meget interessant at høre om, hvordan en fotograf arbejder."Søren Pagter, faglig leder, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Andreas Haubjerg har, ad flere omgange, undervist og holdt oplæg på Fotojournalistuddannelsen. 

Hver gang møder han yderst velforberedt op og giver de studerende konstruktiv inspiration til deres arbejde. Det gælder, uanset om Andreas Haubjerg underviser i still-fotografi eller video. 

Andreas Haubjerg har blandt andet været medansvarlig for vores videodokumentar-forløb, hvor han har vist, at han kan planlægge og strukturere en workshop, så der er progression, og forløbet giver mening for de studerende. 

Herudover er Andreas Haubjerg meget vellidt både blandt de studerende og hans kollegaer.